Village Shop

Lurgashall village shop

Lurgashall

Alterations and extension to the grade II dwelling house to separate it from the community shop and post office and in doing so, save a community asset.

The proposals set out to enhance accommodation formerly linked to the village shop and also improve the shop front for the benefit of the community as well as visitors.  This involved removing harmful alterations and additions to the listed building and making the necessary repairs to historic features.

Planning and listed building consent were granted in October 2019 and associated conditions were discharged in February 2020.

These images show the rear of the property before and after the project, as well as the new interior accommodation and some of the shop’s community team.

The project was highly commended at the 2021 Sussex Heritage Trust awards with the judges commenting ‘This scheme contributes greatly to the village community and has secured the shop for the foreseeable future. ┬áThe project was well supported by Chichester DC, the Princes Countryside Trust and local community’.